Golvslipning

Golvslipning i Stockholm

Golvslipning i Stockholm är en av de heltäckande golvvårdstjänster som Kristallrent erbjuder. Genom professionell golvslipning och polering kan dina dyra sten, linoleum och vinylgolv återfå sin lyster. Om dina golv ser tråkiga och slitna ut pga gångtrafik, smuts, grus, mat, dryckspill – anlita Kristallrent redan idag!

Se alla våra priser

Regelbunden rengöring och underhåll som golvslipning och golvpolering krävs för att hålla dessa golv i bra skick året runt och minska behovet av att byta ut dem.

Golvslipning i Stockholm för alla sten, linoleum och vinylgolv

När ett uppdrag antas kommer vi att genomföra en undersökning och ta bilder på golvet för att bestämma dess typ, storlek och nivån på renoveringen eller restaureringen som kan krävas. Efter att vi har sammanställt all information med vår prissättning, så kommer vi att skicka dig en offert tillsammans med våra rekommendationer för dig att överväga.

När vi har genomfört jobbet kommer vi att förse dig med ett underhållsprogram. Med detta program ger vi råd om den bästa periodiska och årliga rengöringen samt underhåll för att skydda och hålla golvet snyggt året runt. Detta inkluderar även hur du ska undvika felaktiga rengöringsmetoder och rengöringsmedel.

Be om offert

Golvvårdstjänster i Stockholm

Stengolv – rengöring, restaurering, renovering, tätning, polering och underhåll
Linoleumgolv – rengöring, spraypolering, vaxavlägsning, tätning, polering och underhåll
Vinylgolv – rengöring, spraypolering, vaxavlägsning, tätning, polering och underhåll

Renovering och underhåll av golv i Stockholm

 • Marmor, kalksten, travertin, terrazzo och granit
 • Sandsten, skiffer och terracotta
 • Vinyl, linoleum, karndean och amtico
 • Keramik och porslin

Kristallrent är specialister på alla typer av golvvård, restaurering, underhåll och eftervård. Vårt renovering och underhållsprogram använder sig endast av lämpliga och miljövänliga metoder.

Golvrengöring och underhåll i Stockholm

Vår golvrengöring och underhållsprogram är utformat för att rengöra och underhålla alla typer av golv, från hus till hotell, klubbar, gym, vårdcentraler, kontor, lägenheter, affärer och industrilokaler.

Rengöring och underhåll av golv i Stockholm:

 • Avfettning
 • Maskindjuprengöring
 • Vaxavlägsning
 • Slipning
 • Finslipning
 • Polering
 • Tätning
 • Diamantpolering
 • Högglans och kristallisering

Boka golvslipning

Golvslipning i hela Storstockholm

Kristallrent utför daglig och regelbunden rengöring på olika typer av golv som kräver olika underhållsprocesser för att förlänga livslängden och utseendet på golvet.

Marmorgolv – golvpolering och tätning

Om ditt marmorgolv håller på och bleknar pga smuts, repor och exponering för väder och vind, kan det vara dags att återställa den till sin naturliga skönhet. Rengöring av marmorgolv är mycket viktigt för att hålla dina golv fräscha. Efter flera år blir många marmorgolv repiga, fläckiga och visar tecken på slitage. Vi har möjlighet att ge livet tillbaka även till de mest slitna och skadade marmorgolven.

Restaurering av marmor består av en trestegsprocess

 1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
 2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
 3. Polera stenytan med en pulverpolish som producerar den önskade glansen.

Kalksten – golvpolering och tätning

Ett kalkstensgolv är faktiskt ganska poröst och benäget att bli repigt, missfärgat och lättsprucket. Kalkstensgolvet måste också tillåtas att få andas, i stället för att bli täckt av syntetiska tätningsmedel eller uretan. På Kristallrent erbjuder vi rätt lösning för att skydda ditt kalkstensgolv med hjälp av högt genomträngande impregneringsmedel som penetrerar stenytan, men behåller stenens naturliga färger.

Den största orsaken till att polerade stengolv blir tråkiga är pga stor gångtrafik som sliter ner och trycker in damm, sand och grus. Även om reporna är väldigt fina i storlek, så täcker de så småningom större delen av ytan och med tiden dämpas den polerade ytan så pass att den förlorar sina reflekterande egenskaper.

För att göra dina stenytor smidiga och reflekterande, använder vi oss av golvslipningsmaskiner och polermaskiner.

Restaurering av kalksten består av en trestegsprocess

 1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
 2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
 3. Polera stenytan med en pulverpolish som får fram den önskade glansen.

Obs: – Kalkstensgolv kan läggas med antingen en finslipad eller polerad finish.

Travertin – golvpolering och tätning

Travertin är en kompakt sort av kalksten som innehåller hål i olika storlekar, som bildas som ett resultat av det kontinuerliga vattenflödet genom stenen. Detta skapar ådror på travertin.

För dem som uppskattar travertin i sitt naturliga tillstånd, är det viktigt att förstå behovet av specialiserad underhåll. Hålen som skapades är särskilt utsatta för smuts och partiklar. Om den lämnas obehandlad kan det leda till missfärgning på stenen och därmed avvika från sitt naturliga utseende. Rengöring och återställande av travertin ser till att både den yttre glansen och den inre styrkan av golvet blir återställd och underhållen.

Kristallrent är specialiserade på restaurering av travertin och kan snabbt fylla alla hål med ett spackel som kan slipas och poleras för att få fram ett vackert och lättrengjort golv.

Restaurering av travertin består av en trestegsprocess

 1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
 2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
 3. Polera stenytan med en finslipande diamantbelagd slipdyna för att få fram den önskade glansen.

Terrazzo – golvpolering och tätning

Terrazzo är en kombination av marmorbitar och Portland eller epoxibaserade bindemedel. Ytskiktet av ett terrazzogolv har extra marmorbitar som har lagts till under installationsprocessen för att täcka nästan 70% av det exponerade området, vilket ger den dess eleganta finish .

Förutom en periodisk restaurering av slitytan, så kommer terrazon att vara för evigt.

Restaurering av terrazzo består av en trestegsprocess

 1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
 2. Finslipa stenytan med en slipdyna av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
 3. Polera stenytan med en finslipande diamantbelagd slipdyna för att få fram den önskade glansen.

Om du funderar på om du ska rengöra eller återställa ditt terrazogolv, så tar vi en närmare titt på din terrazzoyta. Har ytan varit smutsig under en lång tid och sliten under många år, är en fullständig restaurering rätt strategi. En rengöring skulle annars bara rengöra det översta lagret, men lämna all smuts och repor som samlats djupt inne i terrazzoporerna och skulle inte ge dig den tillfredsställelse som du förväntar dig.

Varför välja oss?

Liksom många aspekter av vår verksamhet, bygger vår framgång till stor del genom rekommendationer från mun till mun. Oavsett om det är golvmontering, golvslipning eller reparation, tar vi stor stolthet i att erbjuda den allra bästa servicen till ett konkurrenskraftigt pris. Det är en svår kombination att slå, och en som många av våra nöjda kunder kan bekräfta. Som följd rekommenderar våra kunder ofta oss till sina kollegor, vänner och familj.


Hjälp oss att sprida ordet, genom att ”Dela” våra inlägg på Facebook, LinkedIn, Instagram och Twitter, skriva en recension på Reco.se och prenumerera på våra Nyhetsbrev.